Arap basınından Riyad’daki toplantıya öfke: Utanç zirvesi

featured
service

Toprak Medya Grup

Arap basınından Riyad’daki toplantıya öfke: Utanç zirvesi

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da gerçekleştirilen Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi, Arap basınında büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili basında yer alan haberlerde; liderlerin İsrail’e karşı net bir tavır almamaları ‘utanç zirvesi’ olarak nitelendirildi. Öte yandan bazı yazarlar ise “Savaşı durduracak tavır alamıyorsanız en azından insani konularda Batı’ya baskı kurun” şeklinde eleştirilerde bulundu.

İsrail’in Gazze’de sivil halka yönelik saldırıları 38’inci gününde de devam ederken geçtiğimiz hafta sonu Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı ‘Gazze’ gündemiyle toplandı. Zirveden herhangi bir somut adımın çıkmaması Arap basınında ağır eleştirilere neden oldu.

Gazete Duvar’ın Arap basınından derlediği habere göre, Riyad’da düzenlenen Arap ve İslam Zirvesi hakkında yazmaya gerek yok. Zira Siyonistlerin Gazze Şeridi’ndeki soykırım ve etnik temizlik savaşından 36 gün sonra yapılan, bu savaşı durduramayan, yardımlar vs. için herhangi bir kapı açtıramayan, çocukların kanının akmasına engel olunamayan bir zirve ne Arap’tır, ne İslami’dir, hatta ne insanidir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamayı yükle

Giriş Yap

Adıyaman Sanal Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!