Bombaların gölgesinde kaçış: Gazze’den günde bin kişi çıkabilecek

featured
service

Toprak Medya Grup

İsrail’in kuşatmaya aldığı Gazze’de haftalardır süren bekleyişin ardından yüzlerce kişinin şehri terk etmesine izin verildi. Yoğun bombardıman altındaki kentte can kayıpları her dakika yükselirken anlaşma Katar ve Hamas arasındaki görüşmelerle sağlandı. Kahire’deki Batılı diplomatlara göre anlaşma öncelikle Gazze’deki yabancı uyrukluları ve uluslararası yardım grupları için çalışan Filistinlileri kapsıyor ve günde bin kadar kişinin çıkışına izin verilmesi bekleniyor.

Gazze’de İsrail’in saldırıları altındaki halk yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Şu ana dek 9 bini aşkın Filistinli İsrail saldırılarında can verdi. Sağ kalanlar ise şehri terk etmeye çalışıyor.

Oksijen’in New York Times’dan edindiği bilgilere göre, Haftalardır süren bekleyişin ardından çarşamba günü yüzlerce kişinin kuşatma altındaki Gazze Şeridi’ni terk etmesine izin verildi. 2 milyon çaresiz insan geride kalırken önümüzdeki günlerde çıkması beklenen binlerce yabancı, yardım görevlisi ve ağır yaralı hastanın ilki bu oldu.

MISIR HÜKÜMETİ GÖÇE KARŞI

Mısır hükümeti, siyasi istikrarı bozabileceğinden ya da Mısır topraklarından İsrail’e yönelik saldırıları teşvik edebileceğinden korktuğu Filistinlilerin Gazze’den geniş çaplı bir göçüne izin vermek istemediğini açıkça ortaya koydu. Mısırlı liderler, İsrail’in kaçan Filistinlilerin geri dönmesini engellemesinden korktuklarını belirttiler. İsrail güçleri, kıyı bölgesinin en büyük ve en yoğun nüfuslu kısmı olan Gazze Şehri’ne yaklaşmaya devam ederken, her iki taraf da karada şiddetli çatışmalar yaşandığını ve İsrail’in hava saldırılarına devam ettiğini bildirdi. Ancak Hamas’ı yok etmeye ant içmiş olan İsrailli liderlerin, şehrin sıkışık binaları (birçoğu artık moloz yığınına dönüşmüş durumda) ve Hamas tünellerinin labirenti arasında zorlu ve kanlı bir savaşa asker gönderip göndermeyecekleri belirsizliğini koruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamayı yükle

Giriş Yap

Adıyaman Sanal Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!