Çete hesaplaşmasının detayları belli oldu: İşte adım adım altı Türk’ün infaz edildiği gün

featured
service

Yunanistan’da altı Türk’ün infaz edilmesiyle ilgili tüm detaylar ortaya çıktı. Saldırıyı organize eden ve gerçekleştirenin 32 yaşındaki Süleyman isimli bi kişi olduğu belli olurken, şahsın olaydan iki saat sonra Midilli Adası’na kaçmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi. Şahsın altı kişiyi İtalya’ya götürme konusunda yardım etme sözü verdiği belirtilirken, bunun aslında onların güvenini kazanmak için zaman kazandığı da belirtildi.

11 Eylül’de Yunanistan’ın Lutsa bölgesinde gerçekleşen ve gündeme oturan altı Türk’ün infaz edildiği olayın detayları ortaya çıktı.

Yunan gazetelerinden Ta Nea, suikastın öncesinde yaşananları açıkladı. Polis soruşturmasının devam ettiği olayda, altı Türk’ün ölümüne sebep olan kişinin aslında bu çete üyelerini bir tuzağa sürüklediği iddia edildi.

Sözcü’de yer alan habere göre; Lutsa’daki soruşturmayı derinleştiren Yunan polisi, saldırıyı organize eden ve gerçekleştiren kişinin 32 yaşındaki Süleyman isimli bir adam olduğunu aktardı. Olaydan iki saat sonra havalimanında Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmeye hazırlanırken yakalandığı da açıklandı.

32 yaşındaki kişinin iki ay boyunca saldırıya uğrayan Türkleri koruduğu ve onların güvenini kazandığı da açıklandı. Şahsın bu grubu İtalya’ya götürme konusunda yardım etme sözü verdiği belirtilirken, bunun aslında onların güvenini kazanmak için zaman kazandığı da belirtildi.

Yunan medyası, “Onların güvenini kazanırken aslında sabırla suikastın planlarını yapıyormuş. Ona yardım eden 28 yaşındaki bir diğer Türk vatandaşı da dün yakalandı” ifadelerine yer verdi. Her iki adamın da cinayetin olduğu anlarda orada olduğu kayıtlara geçerken bunun hem görgü tanıklarının ifadeleri hem de kamera görüntülerinde de ortaya çıktığı belirtildi. Yunan polisinin üçünü bir kişiyi aradığı da belirtilirken, dördüncü bir suç ortağının olma ihtimalinin de yüksek olduğu aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamayı yükle

Giriş Yap

Adıyaman Sanal Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!