Türkiye’de yüksek sıcaklık alarmı: Sakın dışarı çıkmayın!

featured
service

El Nino etkisiyle 2023 yılının en sıcak sene olarak kayıtlara geçmesi beklenirken uzmanlar Türkiye için yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Bugün bir çok ilin yılın en sıcak gününü yaşayacağı tahmin ediliyor. Akdeniz, Ege ve özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi için uyarı üstüne uyarı yapan uzmanlardan özellikle kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar ‘sakın dışarı çıkmayın’ uyarısı geldi. İşte illere göre 5 günlük hava durumu tahmini…

Türkiye haftalardır sıcaklarla boğuşuyor. Antalya’da termometreler 50 dereceyi gördü. Ancak hafta ortasında yılın en sıcak gününün yaşanması bekleniyor.

Haftanın en sıcak günleri ülkenin batı ve güney kesimlerinde çarşamba, iç kesimlerde ise perşembe yaşanacak, sıcaklıklar 40-45 derece arasında seyredecek. Hava sıcaklıkları cuma günü batı ve kuzeybatıdan başlayarak yaklaşık 10 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım,geçen haftadan itibaren sıcaklıkların güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini, iç kesimlerde ise birkaç derece düştüğünü söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamayı yükle

Giriş Yap

Adıyaman Sanal Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!