Son dakika Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Adsız tasarım

Menzil Cemaati lideri olarak bilinen isim bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi altındaydı. Gelen son dakika haberi ardından Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni kimdir sorusu yanıt aramaya başladı. “Gavs-ı Sânî” olarak anılan Menzil Şeyhi cenaze namazının cemaatin merkezi olan Adıyaman Menzil’de kılınması bekleniyor.

Menzil Şeyhi Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni cenazesi ve hayatı ile araştırılmaya başladı. İstanbul’da özel bir hastanede tedavi gören Menzil Cemaati’nin lideri, Siirt ilinin Baykan ilçesi’nde doğmuştur. Gavs-ı Sânî olarak bilinen liderin cenazesi şimdiden gündemdeki yerini aldı. Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni kimdir sorusu yanıt arıyor.

SEYYİD ABDÜLBAKİ ELHÜSEYNİ KİMDİR?

Menzil şeyhlerinden günümüzde son halkasını temsil eden Gavsı Sani Seyyid Abdulbaki El Hüseyni, 1943 yılında Siirt ilinin Baykan ilçesi’nde doğmuştur.

Babası Nakşibendi Tarikatı’nın büyüklerinden olana Sadatı Kiramlardan Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni’dir. Babasından sonra “şeyh” olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol (d.1930) 22 Ekim 1993 tarihinde vefat edince Abdulbaki El Hüseyni cemaatin başına geçti.

Exit mobile version