İstanbul dahil birçok ile ‘Oraj’ uyarısı: Sağanak şiddetli vuracak!

featured
service

Aşırı sıcakların ardından, şimşekli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Temmuz raporunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenen illeri sıralarken, Meteorolojik tahminlerde bulunan Hava Forumu’ndan “oraj” uyarısı geldi. Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde rekor düzeyde şimşek aktiviteli gök gürültülü yağışlar görülebilir. İstanbul, Ankara, İzmir ve illere göre Türkiye’de 5 günlük hava durumu tahmini…

Hava durumuna dair tahminlerini sosyal medyadan paylaşan Hava Forum ‘oraj’ uyarısı yaptı. Afrika sıcaklarının etkisine girildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu sıcakların ardından önümüzdeki hafta sonu ise başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde rekor düzeyde şimşek aktiviteli gök gürültülü yağışlar, yani oraj, görülebilir. Gelişmeleri takip ediyoruz, hafta içi netleşir.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Osmaniye, Eskişehir ve Bolu çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamayı yükle

Giriş Yap

Adıyaman Sanal Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!